Uncategorized

Waktu badan melakukan detox

Proses detox adalah proses semulajadi badan. Ia membantu tubuh untuk membuang badan beracun dan tidak berguna dari badan. Ia bagi membantu kita lebih sihat dan cergas. Proses detox yang sempurna membantu tubuh menyerap nutrien dan zat baru dengan lebih baik. Untuk mengoptimumkan proses detox badan, jom kita ketahui waktu-waktu detox ini berlaku secara semulajadi.

Jadual detox semulajadi tubuh

9 malam -11 malam : Detox di bahagian antibodi badan berlaku. Sebaiknya, kita dalam keadaan rehat, tenang dan tidak melakukan kerja kerja berat.

11 malam – 1 pagi : Detox di bahagian hati berlaku. Sebaiknya jangan tidur lewat.

1 pagi –  3 pagi : Detox di bahagian hempedu. Detox di hempedu juga berlaku dalam keadaan kita tidur.

3 pagi – 5 pagi : Detox di bahagian paru-paru. Sering kali kita akan batuk-batuk ketika ini. Ini kerana, detox telah mencapai ke saluran pernafasan. Tak perlu makan ubat batuk kerana proses detox semulajadi sedang berlaku dan khuatir akan bertentangan dengan proses detox pembuangan kotoran ini

5 pagi – 7 pagi : Detox di bahagian usus besar. Jika terasa hendak membuang, jangan di tahan-tahan.

7 pagi – 9 pagi: Selepas proses detox semulajadi berjalan dengan sempurna, waktu inilah proses penyerapan zat makanan di usus kecil. Jadi, amalkan sarapan pagi yang sempurna untuk kecergasan sepanjang hari.

Jika anda memerlukan supplemen untuk membantu melancarkan proses detox badan, produk Shaklee yang terbukti berkesan adalah

-Herb Lax : bertindak sebagai julap lembut

-Fiber : dalam bentuk minuman jadi lebih mudah diserap tubuh untuk proses detox yang sempurna dan memberi rasa kenyang bagi yang ingin menguruskan badan.

-DTX Complex :  detox hati

-Alfalfa : membantu pelawasan supaya proses pembuangan lebih mudah dan lancar.

Alhamdulillah, ramai yang sudah mencuba dan merasa perubahan yakni badan rasa lebih lawas dan lebih ringan. Proses detox yang sempurna sangat penting bagi membolehkan badan menyerap zat makanan, vitamin dan mineral dan kita mendapat khasiat sepenuhnya dari pemakanan harian kita.

Apa azam baru anda? Jika, hendak kurangkan berat badan, dapatkanlah set ini untuk membantu anda.

Ida Khairani
www.MySuperVitamins.com

Pertanyaan, konsulatasi atau order boleh email ke admin[@]mysupervitamins[.]com dan sms ke 013 488 2382

Untuk lebih mudah, pertanyaan boleh diajukan di borang ‘jawapan segera’ di bawah atau buat pesanan di order form ini