Vitamin Tenaga Yang Selamat Untuk Ibu Amalkan Semasa Menyusu dan Berpantang

Masa Ida menyusu anak pertama dulu, Alhamdulillah, Ida tak alami masalah susu kurang, susu tak cukup atau anak tak kenyang.

Selalu kalau susu kurang awal-awal tu, lepas berurut memang susu banyak. Sampaikan untuk anak kedua dan ketiga Ida pesan kat bidan, jangan urut tetek saya. Kang susu banyak sangat keluar lepas ni.

Petua Ida, Ida memang sentiasa beri on demand. Anak nak ja bagi sampai dia lepas sendiri. Ida tak limitkan minum air kosong. Memang minum ja selagi boleh dan dahaga.

Sama juga dengan anak kedua dan ketiga. Cumanya bila dah ada anak lebih dari sorang ni, yang baby perlu perhatian, yang anak lain pun sama, Ida nak lebih energy, kurang penat, lebih bersemangat dan gembira.

Anak2 Ida masih kecil dan semua jenis lambat cakap pula tu. Jadi nampak development macam slow sikit la kalau tak petah bercakap tu kan. Jadi Ida kena ada banyak masa dan tenaga untuk beri perhatian pada anak-anak lain walaupun ada baby kecil nak dijaga.

Jadi, masa lahirkan anak kedua tu, Ida dah mula ambil Set Tenaga atau Set Penyusuan Basic. Dalam Set ni ada B Complex, Vitamin C, Vitalea dan Ida tambah Ostematrix kalsium sebab Ida ni cepat lenguh badan jadi jadi cepat lesu juga.

Jadi, inilah vitamin yang Ida ambil semasa menyusukan anak untuk tingkatkan tenaga ibu, lebih happy dan tenang dan cepat pulih dari kepenatan.

So, walaupun susu kita cukup, tak semestinya kita tak perlu tambahan supplemen. Banyak lagi kerja nak kena buat selain menyusu anak kita. Anak-anak lain dan suami pun perlu perhatian. Kerja rumah, kerja opis pun nak kena buat perfectly kalau boleh.

Pada ibu yang rasa penat, moody, stress, kurang fokus, ambillah supplemen Set Tenaga & Penyusuan Basic Shaklee ni.

Kelebihannya dan Fungsinya:

B Complex: bantu beri tenaga, tingkatkan fokus, kawal stress dan galakkan emosi happy dan tenang. Elak rasa meroyan atau post natal depression.

Vitamin C: kuatkan imun sistem ibu dan juga tambah khasiat susu ibu supaya keduanya lebih kuat melawan penyakit dan cepat sembuh bila dilanda sakit. Tak nak la hingus meleleh dan bersin kerap bila dah ada baby yang sentiasa rapat dengan kitakan. Kalau sakit tu, sure nak cepat2 baik.

Vitalea / multivitamin : Mencukupkan mineral dan vitamin supaya lebih mudah hadam, bertenaga dan sihat juga membantu bina darah dan elak anemia.

Ostematrix / kalsium :
Mencukupkan bekalan kalsium yang sangat penting untuk ibu menyusu. Tambah2 anak pun ambil kalsium dari kita untuk mereka membesar dengan sempurna. Kalau nak tulang anak kuat, gigi sihat, mak pun sama, so make sure amalkan supplemen kalsium yang bagus. Selain tu, elak cramp, lenguh badan & sakit pinggang. Best sangat la Ostematrix ni.

Ini semua Ida memang ambil lepas ja bersalin. Tak payah nak delay2 lagi. Dari day 1, berpantang dah boleh ambil. Selamat untuk ibu dan baby yang menyusu susu ibu.

Boleh juga baca testimonial ibu-ibu lain:


Nasihat doktor tentang keperluan vitamin untuk tenaga dan pemulihan ibu

Testimonial positif bertenaga dengan set tenaga dan menyusu Shaklee

Kesan baik untuk tenaga dengan set menyusu dan tenaga Shaklee

Berminat nak dapatkan Set Tenaga dan Penyusuan Asas ni, boleh dapat dengan 4 cara mudah ni:

1. Whatapps 013 488 2382 atau klik icon ni

2. Belian melalui E-Sell dan bayar terus menggunakan credit card atau debit card

3. Walk in ke cawangan Shaklee dan register sebagai ahli untuk dapatkan harga lebih rendah.. Jangan lupa tulissponsor ID 846056 dan dapatkan konsultasi dari saya selepas pembelian.

4. Hubungi saya sahaja untuk buat belian untuk anda.. terus direct ke rumah anda !