Vitamin sesuai untuk seisi keluarga

Ada seorang warga tua mengadu, produk Shaklee ini memang bagus tapi pil2nya bersaiz besar dan agak sukar untuk ditelan oleh orang tua sepertinya. Yang dia tak tahu, rangakaian produk Shaklee menyediakan prasarana untuk setiap lapisan umur dan situasi.

Kalau tak boleh nak telan pil, kita cuba ada alternatif lain. Di sini dikongsikan antara cadangan pengambilan vitamin mengikut kesesuaian.credit to lyna
Bayi 0-2 tahun : Pemberian susu ibu adalah vital. Untuk membekalkan nutrisi yang secukupnya, tidak memerlukan sebarang supplement, cukuplah si ibu yang mengambil set Breastfeeding dengan tambahan seperti Ostematrix, Omega dan Soy Protein. Insya-Allah air susu yang lebih bernutrisi untuk bayi anda. 2-4 tahun : Meal Shake, Omega. 4-12 tahun : Chewable Vita-C 100mg, Chewable Vita Lea, Meal Shake, Omega 12 tahun ke atas (pelajar) : Set A, Omega Wanita dewasa : Set F, Set A, Set E Ibu hamil : Set A, Soy Protein, Ostematrix, Omega Ibu dalam pantang : Set D, Vita-E, Soy protein, Omega Ibu menyusukan : Set B, Soy Protein, OStematrix, Omega Lelaki dewasa : Set A, Vita-E Mereka yang mengalami masalah menelan pil : Meal shake, Vivix, Nutriferon, ESP, Performance Drink Untuk imuniti : Nutriferon Untuk antioksidan : Vivix *senarai di atas cuma cadangan. Shaklee sebenarnya produk untuk seisi keluarga. Ia lebih menjimatkan berbanding produk2 lain kerana:- 1) Hanya mengandungi vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh, bukan bahan2 penggalak lain seperti steroid dan sebagainya.
2) Sesuai diambil oleh seisi keluarga dan tiada bahan2 hanya khas untuk wanita/lelaki sahaja. Shaklee sesuai untuk semua, yang di atas itu cuma cadangan saja, ye la takkan nak makan semua sekali kan.
3) Mengandungi wide-range produk pemakanan untuk seisi keluarga.
4) Dipek untuk penggunaan 30 hari, 120 hari, 180 hari dengan harga yang berpatutan untuk penjimatan yang maksimum.