Testimonial susu ibu

Berkat kegigihan dan tawakal, seorang lagi customer baru Shaklee juga berjaya dalam usahanya meningkatkan kualiti susu dan kesihatan hanya selepas beberapa hari mencuba.

Customer ni sangat positif dan rajin take note akan perubahan pada diri. Let’s check it out!

~~~~
Sejak saya mula makan shaklee ni, saya totally stop apa2 yg saya ambik sebelum nie
– Fenugreek, obimin, habatus sauda capsule, spirulina & cocoa collagen power plus.
1st day (Sabtu):
Sakit kepala & pening. Biasanya kalau tido, boleh hilang sakit kepala.. kali ni.. sakit berpanjangan dari pagi hingga malam. Malam tido mcm sesak nafas sikit… panas… BF mcm biasa… tapi baby lebih kerap bangun hisap susu..mcm setiap jam bangun… Nasib baik saya menyusu sambil baring.. so tak rasa sangat laa..
2nd day(Ahad):
Hilang dah sakit kepala. Saya minum banyak air suam, kencing pun banyak dan warna cair. Kira ok le tu kan? Baby kencing ok..
*Note* Termiss sahur, so takde minum Performance Drink + ESP dan 3 biji alfalfa
3rd day(Isnin);
Isnin kerja.. time to pump at office… So far ok laa sebab walaupun puasa tak makan @minum, tapi susu EBM tetap maintain. In fact, sebelum ni, saya mesti minum air byk sehingga 4L air sehari, kalau kurang dari tu.. EBM pun kurang juga.. Tapi, syukur alhamdulillah semasa puasa maintain pula. Susu pun pekat warna kuning.
*Note* Termiss makan alfalfa 3 biji semasa sahur…
4th day(Selasa):

Lengkap makan minum & supplements. Breast terasa cepat juga berisi susu, rasa pejal & berat yg tak pernah saya rasa selama ni… Kalau picit, saya excited sebab percikannya luar biasa… Tapi… pagi ni saya pam susu kat ofis mcm kurang sikit hasil nya (kurang dlm 10ml aje… tapi every single drop is highly precious to me…) Stress kot..
Kesimpulannya, saya ada rasa perubahannya. Memang amat cepat, compare to Fenugreek 1-2weeks masih takde perubahan. Dulu, setiap kali selepas baby latch, breast dah kosong… it takes time to refill balik… dan baby selalu mengamuk nak susu tapi dah kosong.
Sekarang, selepas baby dah kenyang.. breast masih rasa berat, walaupun kalau picit tak keluar apa dah.. tapi saya rasa breast berat ada isi…dan bila baby suck… i can feel there is milk.. Since saya baru guna 4 hari… maybe belum nampak perbezaan yg ketara… tapi saya dah boleh rasa perubahan kat breast. Dulu kempis saja, risau seolah2 takde air susu.. tapi sekarang mcm enlarge sikit ..hehehe…seronok pula rasa. Nanti kita tengok progress camna.. I will keep you updated ya. Have a nice day.

With warm wishes,
Mazura Othman
Kota Kinabalu, Sabah, MY
~~~~
credit to genkimomma