Testimonial setelah mencuba vitamin semulajadi

Hari ini sy nak kongsi testimonial Noorhayati after ambik produk Shaklee ni…

Jom sama-sama teruja!

sy agak terkilan coz lmbt tau psl produk ni, after hbis pntang baru tahu dan terus nk cuba..pada mulanya sy agak berat hati nk cuba sbb rs cam mhl sgt,tp bila fikirkan anak…Syakir Iman Az-zuhri bin Saifuldin.., sy sanggup wat pe sj…lgpon bila tau yg da TP tuk set breastfeeding drp kawan sy Hafsah Mardhiah..terus teruja nk try….;)Set yang saya guna adalah Set B+ESP+Lecithin+Zinc

Oh yea..lupa nk gtau..problem sy adlh:

Berat badan naik 15kg semasa pregnt…ms pantang pun turun skit je…kwn2 lain semua dah kembali pd berat asal…mmg kecewa la ms tu…

Susu agak kurang,pam pon dpt setengah oz sj…rs sedih sgt sb teingin nak wat stok tuk baby tapi tak kesampaian…
Sembelit..ni mslh yg baru timbul after pantang..pada mulanye fikir mungkin sb masih fobia,lebih2 lg mmg banyak kena jahit…dah refer pd doctor pakar…tp msih ttp sm..pernah sampai nangis..hu3

Muka berjerawat…tapi bukan kata jerawat batu…tp jerawat yg kecik2 tu sentiasa ada di dahi,pipi, dagu…tukang picit jerawat adalah suami sy..kui3..

Perut sentiasa masuk angin…mmg sy ni kalau silap mkn perut akn jd kembung..ms 2-3 ari after bersalin..nurse dtg umah nk check perut,,dia agak terkejut bila tgk perut sy kembung…dan baby pon mestila kembung jgk sb hisap susu bdn kan???so..nurse xbg sy nyusukan Syakir Iman..ms tu sdh + geram…da ke nurse pon mcm tak galakkan breastfeeding???

Rambut sentiasa gugur…sblm mengandung pon mmg dah da mslh nie..

Bila set trial dah sampai 19hb Nov 2011…sy tekad nk istiqamah dlm mkn vitamin ni, if sblm ni sy suka jgk skip mkn ubt..hehehe..bila dah try,3-4 hari, kuantiti susu tetap sm, sy msj Hafsah…kononnya nk komen la tak de perubahan pon lps amik set ni…tp Hafsah byk bg sy nasihat…tq Hafsah..dan alhmdulillah..seminggu slps itu susu dah meriah….suami pon terkejut, family pon sm..semuanya terkejut bila sy dah boleh pam smpai 4oz..bangga sgt ms tu 😉 terus msj Hafsah gtau khabar gembira ni…barulah sy sdr semua ni perlukan kesabaran..

Setelah 3 minggu guna set ni,sy try timbang…wow!!!dah 46kg…sblm ni 48-49kg je… dan yg terkini 1 Januari 2012..berat sy turun lagi…..44kg….pastu muka pon mmg dah licin (cik abe la yg perasan…sb dia kan tukang picit jerawat…kih3), sembelit pon dah tak de…suka sgt!!!alhamdlh…kembung pon dah hilang,mkn la pisang berangan ke..minum susu ke..kekacang ke..mmg dah tak kembung…JJJ

Dan yg paling penting susu dah blh wat stok..dah dpat pam sehingga 8-9oz utk sekali pam…(xkisah la org lain lg byk,tp sy dah bersyukur dgn rezki yg Allah bg nie) sy pon blh g keje dgn senang hati…baby pon cpt kenyang..dan skrg ni Syakir Iman Az-zuhri plg tembam di antara sepupu2 dia…pdhl dia la yg paling lmbt lahir ke dunia ini..;)
Family sy pon scr tak langsng turut merasai kelebihan produk ini..untuk ma,saya syorkan set optimum health + Ostematrix, adik saya pon sama (dia pernah jatuh dan tulang belakang dia retak) dan insyaAllah sy akan try Set Penjagaan Rambut pula slps ni…dan yg pasti semua produk akan sy cuba slps ini…
Inilah pengalaman manis sy dgn Shaklee..dah lama nk kongsi cerita ni,tp tak sempat…nsb baik la anak ibu tidur…blh ibu share testimony ni…dank pd anda…bila lagi????jom kita berSHAKLEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Shakleekan rumah anda dengan koleksi Shaklee..

Credit

Terima kasih Yati kerana testimonial yang menarik ni. Untuk yang nak cuba dan rasai perbezaannya, hubungi saya ya. Shaklee adalah supplemen semulajadi dan halal.

Ida Khairani
www.mysupervitamins.com

– Posted using BlogPress from my iPhone