Set Kulit Cantik Radiant 4 Shaklee

Saya adalah pengguna tegar Vivix sejak Mei 2017, dulu pernah juga cuba Vivix, tapi konsisten macam sekarang. Kesan Vivix kepada kulit saya tidaklah begitu cepat mungkin sebab saya tidak melindungi kulit dengan sun block bila keluar rumah. . ESP dengan Vita C memang supplement harian saya. Dari mula saya bersama Shaklee sampailah sekarang. Ada jugalah Read more about Set Kulit Cantik Radiant 4 Shaklee[…]

7 Cara Atasi Rambut Gugur Semasa Menyusu

Kenapalah rambut banyak sangat atas lantai ni ? Tiap2 hari sapu pun masih banyak lagi. Dalam toilet lagilah. Apa tak kena dengan aku ni? Sebelum ni dan masa mengandung ok ja. Kenapa bila mula menyusu ni makin teruk??? Sebenarnyakan purata perempuan gugur rambut 50-100 helai sehari tapi sesudah bersalin dan semasa menyusu, macam leukimia dah Read more about 7 Cara Atasi Rambut Gugur Semasa Menyusu[…]

Supplemen Untuk Kuku Rapuh

Kuku kita hampir sepenuhnya terbina dari protin. Kuku yang tak sihat, rapuh dan abnormal boleh terjadi disebabkan luka, alergi, kurang nutrisi tertentu dan defiensi kelanjer seperti hipotyroid. Elak Kuku Rapuh dengan Supplemen Kuku yang tak cantik dan rosak mungkin berpunca dari pelbagai penyakit. Ada simptom penyakit boleh dilihat dari kuku juga. Cuba lihat punca kuku Read more about Supplemen Untuk Kuku Rapuh[…]

Macam mana makan Vitamin C boleh hilangkan PARUT JERAWAT ?

Nak tau tak ? Wajah yang elok masih boleh ternoda jika kita sering terdedah pada pencemaran. 😷 . Walau kita sudah melepasi zaman remaja yang meriah dgn jerawat sebab hormon telah bergolak, chances nak muka kembali horror masih ada. 😳 . Vitamin C Shaklee SEMULAJADI dapat membantu ! . Vit C ni fungsinya melawan serangan Read more about Macam mana makan Vitamin C boleh hilangkan PARUT JERAWAT ?[…]

3 cara mudah dapatkan kulit lebih lembut, licin dan hilang parut jerawat

Banyak petua orang kita nak cantik ni.. Sebelum amalkan petua, 3 benda utama paling penting adalah minum banyak air kosong, ambil protin bersih dan berkualiti dan akhir jangan suka sentuh kulit muka. Ok kenapa 3 ni penting.. Ini asas utama sebab kalau kita follow, cuba dan makan 1001 petua2 lain, kalau 3 benda ni tak Read more about 3 cara mudah dapatkan kulit lebih lembut, licin dan hilang parut jerawat[…]

Mekaup remover yang sangat best

Tahukah anda walaupun selepas mencuci muka, kemungkinan besar masih banyak lagi bekas mekap yang masih bersisa di muka, tersumbat di liang roma dan boleh menyebabkan kulit berjerawat dan bermasalah? Rangkaian Nutriwhite Shaklee ada makeup remover atau dalam Bahasa Melayunya penanggal mekap. Gentle Action Makeup Remover ni memang sangat banyak review yang best2x!!! Rangkaian Nutriwhite dari Read more about Mekaup remover yang sangat best[…]

Kesan buruk supplemen, mekap, produk rumah untuk jangka masa panjang

Assalamualaikum..Saya terpanggil untuk kongsikan satu benda penting yang saya tahu dari pelbagai sumber. Menakutkanlah juga. Ia adalah kesan buruk kosmestik, suppelemen ‘tidak semulajadi’, makanan dan bahan isi rumah sendiri. Kesan buruk dari kosmetik Seperti yang kita tahu, bahan kosmetik banyak sangat terdiri dari bahan kimia.  Tujuannya untuk mencantikkan kulit. Sedikit sebanyak bahan kimia ni akan Read more about Kesan buruk supplemen, mekap, produk rumah untuk jangka masa panjang[…]

Kelas tip bermekap percuma

Hari ni tiba-tiba terjebak dengan kelas make up anjuran geng Shaklee juga. Sajalah suka2, isi waktu cuti sempena Hari Malaysia ni. Deretan berus makeup.. yang baru nak mula jangan gatal bedal semua ya. Ini hasil selepas di touch up oleh cucu Shaklee saya, Cheq Em. Boleh tahan juga ! Nak tau macam mana transformasi ni Read more about Kelas tip bermekap percuma[…]

Cara atasi kulit kusam, jeragat dari tak berseri dari makanan

Nak kulit lebih berseri, tidak kusam? Sapa tak nakkan.. Wanita selalunya sangat concern pasal kulit wajah ni. Bermacam pula masalah kulit yang mungkin terjadi seperti jerawat, jeragat, bekas jerawat lama jika penjagaan tidak bermula dari awal. Bukan saja penjagaan dari luaran, dari dalaman pun harus dijaga. Sel yang sihat akan menghasilkan kulit yang sihat dan Read more about Cara atasi kulit kusam, jeragat dari tak berseri dari makanan[…]

Testimonial dan cara hilangkan stretch mark

Biasalah antara kenangan yang akan ditinggalkan lepas kita bersalin adalah stretch mark. Hehe.. Kenangan terindah :X. Stretch mark adalah kesan regangan hasil dari pertambahan berat badan dan pembesaran badan. Macam ibu mengandung, pembesaran yang ketara adalah perut dan paha. Jadi kawasan inilah yang sering kelihatan stretch mark. Ada ibu yang mempunyai kesan stretch yang  jelas Read more about Testimonial dan cara hilangkan stretch mark[…]