Perkembangan Bayi 0-12 bulan dan Jadual Imunisasi Bayi

Bila anak pertama selalu beriya catat milestone.. masuk anak kedua ketiga dah tak berapa nak kisah pula perkembangan anak. Ada ka yang serupa macam ni ? Perkembangan dan milestone babyi 0-12 bulan Jadual imunisasi pula, masa setiap sebulan tu ok lagi tapi bila mula ada gap beberapa bulan, setahun, setahun setengah …. mulalah ke laut. Read more about Perkembangan Bayi 0-12 bulan dan Jadual Imunisasi Bayi[…]

Cara Mujarab Elak Batuk Berterusan dan Risiko Pneumonia

Sebenarnya ini favourite Iman, anak saya. Lebih mudah kerja mak sebab dia memang suka minta sendiri. Ingat lagi, masa Iman kena Pneumonia buat pertama kali raya tahun lepas. Masa tu memang dia jarang sangat ambil Omega Guard ni sebab dia tak minta dan maknya tak teringat nak bagi. Ish ish ish.. . Penawar untuk batuk Read more about Cara Mujarab Elak Batuk Berterusan dan Risiko Pneumonia[…]

Cara Mujarab Elak Batuk Berterusan dan Risiko Pneumonia

Sebenarnya ini favourite Iman, anak saya. Lebih mudah kerja mak sebab dia memang suka minta sendiri. Ingat lagi, masa Iman kena Pneumonia buat pertama kali raya tahun lepas. Masa tu memang dia jarang sangat ambil Omega Guard ni sebab dia tak minta dan maknya tak teringat nak bagi. Ish ish ish.. . Penawar untuk batuk Read more about Cara Mujarab Elak Batuk Berterusan dan Risiko Pneumonia[…]

Kanak-kanak perlukan makanan tambahan yang selamat untuk melawan penyakit secara semulajadi

Sentuh Iman pagi ni panas pula.. Aloo napa pula anak ibu ni.. Jadinya manja n merap lebih la. Kena mandi cepat hari ni. Oklah, turun sikit panasnya. Tengah ibu masak, datang minta didukung. Naiklah kongkong ibu sambil ibu dok membasuh pinggan. Kongkong tu piggyback la bahasa modennya. Cara melawan penyakit adalah dengan meningkatkan imun badan Read more about Kanak-kanak perlukan makanan tambahan yang selamat untuk melawan penyakit secara semulajadi[…]

Set Imun Booster Kanak-kanak

Apa yang dapat membantu anak-anak kita kekal sihat? Tak lain dan tak bukan, kita kena bantu mereka kuatkan sistem imum. Sistem imun adalah daya pertahanan diri dalam melawan penyakit. Sistem ini makanannya adalah nutrisi. Nutrisi diperolehi dari sumber makanan. Kenapa anak kita lemah dalam melawan penyakit? Kerana pemakanan hariannya tidak mampu tampung keperluan badan membina Read more about Set Imun Booster Kanak-kanak[…]

Vitamin untuk anak susah makan

Ibu abah mesti risau bila anak kurang berat badan dan mencari cara untuk meningkatkan nafsu makan mereka. Vitamin untuk anak susah makan akan membantu mencukupkan apa yang kuräng namun makan tetal kena makan. Nutrien dari makanan bukan saja untuk bagi kenyang tapi menyumbang pada pembesaran, pertumbuhan dan perkembangan anak-anak. Fungsi makanan termasuklah memberi perlindungan terhadap Read more about Vitamin untuk anak susah makan[…]

Tip ajar anak tulisan kemas dan cantik

Tulisan anak-anak saya tak la cantik tapi masih boleh dibaca. Saya sebagai ibu terima seadanya. Sampailah bila ternampak buku anak orang lain, “Wah kemasnya!!”. Dengar pula kawan cerita, yang suaminya siap ajar dan marah anak mereka supaya tulisan kemas. “Hoho !!”  Jadi, saya pun naklah cuba latih anak saya. Tip “Ajar Tulisan Anak Cantik” ni Read more about Tip ajar anak tulisan kemas dan cantik[…]

Video Kebaikan dan Kelebihan Omega Guard Untuk Anak

Saya ada sediakan video kebaikan dan kelebihan Omega Guard dan juga testimonial para ibu yang telah memberikan Omega Guard pada anak kesayangan mereka. Rugi sangat kalau kita tak amalkan super food ni. Bagus untuk otak hokey. Malah kulit juga. Mungkin ini penyelesaian yang anda cari-cari selama ini cara untuk pulihkan ekzema dan atasi kulit gatal anak anda. Read more about Video Kebaikan dan Kelebihan Omega Guard Untuk Anak[…]

Cara Makan Omega Guard untuk Anak

Tak semua budak boleh telan kapsul, termasuklah anak saya. Rugi kalau disebabkan itu, kita tak beri kapsul minyak ikan, Omega Guard untuk anak kita. Sudahnya terbaik untuk otak, bantu perkembangan minda, mata dan bagus untuk antibodi juga. Jadi, boleh cuba altenatif dan cara ini untuk beri anak makan omega guard ya. Macam mana kalau anak Read more about Cara Makan Omega Guard untuk Anak[…]