Penyakit gout dan Penawarnya Melalui Pemakanan

Gout ni penyakit yang berpunca dari lebihan asid urik yang tidak disingkarkan dari badan. Asid urik pula adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin yang kita makan. Jika kita cukup vitamin dan mineral, asid urik ni akan disingkarkan secara semulajadi bersama air kencing. Namun, akibat kekurangan nutrien atau sesetengah fungsi badan telah Read more about Penyakit gout dan Penawarnya Melalui Pemakanan[…]

Set Shaklee Untuk Atasi Sakit Gout

Bila gout serang, bukan ja sendi bengkak tapi sengal dan bisanya memang sakit. Masa ni lelaki pun boleh mengalir air mata. Selalunya doktor bagi ubat anti inflam untuk kurangkan bengkak dan ubat tahan sakit juga. Resveratrol dalam Vivix memang bersifat anti inflame. Sebab tu insyaAllah, vivix dapat membantu pesakit gout dalam atasi simptom yang menyakitkan Read more about Set Shaklee Untuk Atasi Sakit Gout[…]

Trauma Gout menyerang ketika seorang diri, Ketahui tip elakkan serangan gout !

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Masih segar dalam ingatan saya, 2 tahun lepas semasa maklang saya pulang ke kampung dan anak sulungnya yang berusia lewat 20-an yang masih bujang tinggal seorang diri di rumah. Suatu hari, maklang menalefon dan minta tolong kami untuk jenguk anaknya kerana anaknya tiba-tiba sakit kaki dan tidak mampu bangun. Suami saya Read more about Trauma Gout menyerang ketika seorang diri, Ketahui tip elakkan serangan gout ![…]

Cara Elak Gout Makin Parah dan Bantu Jalan Tanpa Tanggung Sakit Lagi dan Painkiller

Ayah sabahat Ida dulu, menghidap gout kronik. Bukan sekejap tapi dah berpuluh tahun. Sejak usia 30-an lagi.  Bila kawan saya ni, sambung study oversea, ada ketika ibu ayah dia sakit gout sampai tak boleh berjalan. Nak bergerak kena seret kaki, pegang dinding. Drive memang tak boleh. Suppleman Terbaik Membantu Elak Gout Makin Parah Ada yang Read more about Cara Elak Gout Makin Parah dan Bantu Jalan Tanpa Tanggung Sakit Lagi dan Painkiller[…]

Makanan yang patut dielak oleh pesakit gout

Bila kena serangan gout, mesti sakit sangatkan. Untuk keadaan tak lebih mudarat, cuba amalkan pantang larang makanan ni supaya tidaklah menangis menanggung sakit.  Makanan Laut yang patut dielak untuk dimakan oleh pesakit gout :  Ikan Bilis Tuna dalam tin Sardin dalam tin Mackeral dalam tin Kerang Kepah Sotong Udang Orang yang tak sakit gout pun, Read more about Makanan yang patut dielak oleh pesakit gout[…]

Makanan untuk pesakit gout

Gout sering melanda individu yang menghadapi berat badan berlebihan jadi amat penting untuk kita mengawal berat badan untuk mengelakan risiko gout. Cecair tambahan boleh membantu mengepam keluar kristal asid urik, tetapi alkohol harus dielakkan. Penting untuk pesakitmengikuti diet rendah purin dan mengelakkan makanan yang tinggi purin dan makan makanan rendah purin secara sederhana.  Makanan tinggi purin Read more about Makanan untuk pesakit gout[…]

Penyakit Gout dan Rawatan Altenatif

Gout adalah penyakit yang berpunca dari lebihan asid uric yang tidak disingkarkan. Asid uric ini jika cukup vitamin dan mineral akan disingkarkan secara semulajadi bersama air kencing. Namun, akibat kekurangan nutrien atau sesetengah fungsi badan telah rosak, asid urik akan masuk ke dalam darah dan bertukar menjadi kristal yang berkumpul di sendi sendi anggota badan. Read more about Penyakit Gout dan Rawatan Altenatif[…]