5 Petua Hilangkan Bengkak Susu dan Sakit Payudara Termasuklah Supplemen

Bengkak dan sakit di payudara berkemungkinan disebabkan oleh clogged duct iaitu liang susu tersumbat, bengkak susu, breast abscess dan mastitis.  Akibatnya payudara bengkak dan sakit. Petua hilangkan bengkak susu dan sakit payudara dengan lecitin dan vitamin shaklee Lebih teruk, payudara boleh jadi merah, keras, lebih besar dari biasa dan sangat sakit apabila tersentuh. Sebab tu penting untuk Read more about 5 Petua Hilangkan Bengkak Susu dan Sakit Payudara Termasuklah Supplemen[…]

Rahsia Kembalikan Tenaga Untuk Pesakit Darah Tinggi

Apa rahsia akak ni buat sampai kembali kurus, ber tenaga dan sihat walaupun sebelum tu obese dan ada tekanan darah tinggi ? Mula berjumpa secara online, kemudian sambung sembang muka ke muka di kedai mamak. Alkisah cerita akak ni: “Tahun lepas akak dapat tau tekanan darah akak tinggi. Badan akak masa tu pun berisi sangat. Read more about Rahsia Kembalikan Tenaga Untuk Pesakit Darah Tinggi[…]

Kelebihan BAWANG PUTIH

Nak tahu tak? Kenapa orang kata bawang putih banyak khasiat dan kelebihan? Kelebihan bawang putih yang orang tak tahu Org dulu2 guna sebagai natural antibiotik. Sbb pada garlic tu ada satu bahan aktif dipanggi ALLICIN yg bertindak sebagai anti bakteria.. kan kita tgk bawang putih ni tahan lama betul kan. Kajian menunjukkan allicin ni bertanggungjawab Read more about Kelebihan BAWANG PUTIH[…]

Cara Mengatasi Keputihan yang Gatal Teruk Semasa Wanita Hamil

Pelik tapi memang berlaku.. Keputihan menjadi-jadi semasa ibu sedang hamil. Keputihan boleh dianggap masalah biasa wanita dan ibu mengandung. Namun kalau keputihan sampai mendatangkan simptom berikut, sila ambil perhatian Simptom keputihan yang lebih serius : kegatalan di faraj pedih di bahagian pintu faraj keputihan sama ada berbau atau tidak, pekat dan berwarna putih atau jernih Read more about Cara Mengatasi Keputihan yang Gatal Teruk Semasa Wanita Hamil[…]

Teknik percussion dan steaming bantu bayi keluarkan kahak dan hingus boleh dilakukan di rumah

Ida nak kongsikan tip yang Ida dah cuba dan tulis di blog peribadi, ceriterakami.blogspot.com. Teknik steaming dan percussion yang bertujuan untuk membantu keluarkan kahak dan hingus anak kecil kita. Baby atau budak bawah setahun selalunya belum reti nak keluarkan hingus ni.. Akibatnya, mereka lebih senang selsema, sesak nafas dan hidung tersumbat. Jadi, keadah stim dan Read more about Teknik percussion dan steaming bantu bayi keluarkan kahak dan hingus boleh dilakukan di rumah[…]

Kebaikkan Bawang Putih

Secara umum, bawang putih mampu MELAWAN bakteria dan penyakit pada -kerongkong & telinga-perut memulas-ceret beret-bronkitis-luka-luka-resdung-jangkitan berulang di telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing. Sekiranya dinasihatkan ambil ani biotik, boleh gantikan dengan bawang putih kerana bawang putih adalah anti biotik asli. Ambil segera apabila nampak tanda-tanda masalah berkenaan. – Posted using BlogPress from my Read more about Kebaikkan Bawang Putih[…]

Kelebihan bawang putih untuk mengawal tekanan darah, kencing manis, ulser dan cirit birit

Percaya tak bawang putih yang kita sering buat bahan tumisan tu mempunyai pelbagai khasiat semulajadi. Bukan sekadar merawat sakit-sakit biasa, malah penyakit kronik seperti tekanan darah tinggi, kencing manis, ulser, cirit birit dan sebagainya. Berikut adalah penerangan mengenai bawang putih dan bagaimana ia bertindak sebagai penawar untuk merawat pelbagai jenis penyakit. Bawang Putih dalam rawatan Read more about Kelebihan bawang putih untuk mengawal tekanan darah, kencing manis, ulser dan cirit birit[…]