Cara cepat kawal dan turunkan gula dalam darah supaya elak dicucuk insulin

Mak memang ambil ubat kencing manis tapi selepas 2 kali check up bacaan gula tak juga turun. Bila doktor cadangkan suntikan insulin, makin risaulah mak. Selain tu, mak mudah naik gatal-gatal di badan. Bila dah gatal ni, for sure rasa nak menggaru. Bila garu, boleh terluka. Bila terluka, bahayalah.. Lambat nak baiknya. Itulah risiko pesakit kencing Read more about Cara cepat kawal dan turunkan gula dalam darah supaya elak dicucuk insulin[…]

Akibat amalkan Vivix, pesakit diabetis tak jadi dipotong kaki

Perkara paling takut untuk pesakit diabetis adalah bila badan terluka. Ini sebab bila ada anggota badn yang terluka, kebarangkalian untuk pulih tu nipis dan peluang untuk dipotong anggota badan tu tinggi. Jadi, betulkah amalan Vivix dapat bantu dari anggota badan dipotong? Benarkah Vivix bantu kawalan diabetis dan elak anggota dipotong?? Mana pilihan anda?  BEGINI Luka Read more about Akibat amalkan Vivix, pesakit diabetis tak jadi dipotong kaki[…]

Kerap Letih dan Berat Turun Rupanya Petanda Penyakit Kencing Manis

Ramai kawan menegur Maya semakin hari semakin kurus. Dia pun happy kerana memang niatnya untuk menguruskan badan. Walaupun telah mencuba pelbagai cara sebelum ni, beratnya gagal turun. Tanpa sedar, kini Maya turun berat dengan sendirinya. Namun, Maya juga kerap letih. Memandangkan gaya hidupnya yang super busy, menguruskan anak yang bersekolah dan perniagaan, jadi Maya rasa Read more about Kerap Letih dan Berat Turun Rupanya Petanda Penyakit Kencing Manis[…]

Kenapa bacaan gula boleh tinggi ?

Selalu bila pi check up, doktor cucuk jari & ambil darah untuk blood test. Masa ni berdoa ja bagi result gula cantik. Tengok-tengok result gula tinggi, tetap di atas 6.9 mmo/L walaupun berpuasa. Makan dah jaga, ubat kencing manis dah ambil.. tapi kenapa gula masih tinggi ? Stress ! Tahu tak gula bila masuk dalam Read more about Kenapa bacaan gula boleh tinggi ?[…]

Kini Ayah Sha Sudah Tidak Perlu Insulin, Rawatan Dialisis dan Bacaan Gula Di bawah 10

Ayah Sha sudah dimasukkan ke IJN sudah sebulan. Ayahnya dimasukkan sebab kaki luka, bengkak kaki, sukar buang air kencing dan sakit buah pinggang yang perlu dialisis. Di IJN, ayahnya ditempatkan di ICU. Walaupun selepas sebulan, keadaan ayah Sha tidak banyak berubah. Lalu, Sha pun menghubungi saya untuk dapatkan Vivix untuk ayahnya. Saya menghantarkan Vivix ke Read more about Kini Ayah Sha Sudah Tidak Perlu Insulin, Rawatan Dialisis dan Bacaan Gula Di bawah 10[…]

KENAPA LUKA PESAKIT KENCING MANIS LAMBAT BAIK?

Bila makin tua, banyak sel dah rosak. Sel yang tak sihat ni, performance pun semakin menurun. Jadi penyakit lebih mudah dapat dan pertahanan diri pun makin merosot. Kalau terluka atau injured pun memang lambat baik. Bagaimana pula dengan pesakit kencing manis?  Untuk luka sembuh, sel-sel di anggota badan yang terluka perlulah dapat terima tenaga. Tenaga Read more about KENAPA LUKA PESAKIT KENCING MANIS LAMBAT BAIK?[…]

Apa itu Vivix Shaklee? Apa kelebihan dan Fungsi Vivix Shaklee untuk Kesihatan?

“Puan Ida agent Shaklee? Saya nak tahu pasal Vivix Shaklee untuk pesakit kanser. Ibu saya kanser stage 4, sedang kimo sekarang. Boleh tak ambil Vivix Shaklee?” Itu pertanyaan customer saya selepas beliau google dan membaca banyak testimonial pesakit kronik termasuk kanser yang semakin bertenaga selepas mengamalkan Vivix Shaklee. Apa itu Vivix Shaklee dan kenapa ia sangat berkhasiat Read more about Apa itu Vivix Shaklee? Apa kelebihan dan Fungsi Vivix Shaklee untuk Kesihatan?[…]

Cara turunkan gula dengan cepat dan selamat untuk buah pinggang

Bagi yang ada kencing manis, pantang makan memang wajib. Namun ada la yang mengelat jugakan. Bila nak check up kalut jaga makan, takut bacaan gula tinggi. Apa kata, kita kuatkan sel.. Supaya hormon dan organ yang kawal gula dalam darah tu kuat balik. Pankreas mengeluarkan insulin yang mengawal pelepasan gula dalam darah. Bagi pesakit kencing Read more about Cara turunkan gula dengan cepat dan selamat untuk buah pinggang[…]

Omega Guard untuk GDM ibu mengandung

Kalau rujuk entry saya ini 5 Supplemen Wajib untuk Ibu Mengandung untuk cergas, saya tak masukkan Omega Guard. Namun jika ibu mengalami GDM iaitu gestational diabetes mellitus iaitu ringkasnya kencing manis semasa mengandung, anda disyorkan tambah Omega Guard dalam regimen kesihatan anda. Omega bagus untuk menurunkan paras gula anda ya! Testimonial Ibu GDM Mengambil Set Ibu Mengandung Read more about Omega Guard untuk GDM ibu mengandung[…]

Vitamin kawal gula untuk elak kencing manis melarat

Kalau dah disahkan kencing manis tapi gula tak turun-turun juga, banyak sakit lain boleh datang..termasuklah kena potong kaki, sakit jantung, senang penat, tekanan darah tinggi !!! Akan berangkai-rangkai. Komplikasi penyakit diabetis Kalau ambil ubat yang banyak pula..boleh menyebabkan buah pinggang rosak. Kena pula dialisis. Aduh..bertimpa-timpakan.. Jadi top uplah dengan supplemen semulajadi yang lebih selamat dan Read more about Vitamin kawal gula untuk elak kencing manis melarat[…]