Set Berpantang Lengkap, mudah dah berkesan

Biasanya ibu yang akan berpantang cari jamu untuk digunakan lepas bersalin. Itu suatu masa dulu. Sekarang ni ramai sudah mencari set berpantang Shaklee. Termasuklah saya sendiri dan ramai kawan-kawan. Yang bestnya set berpantang Shaklee ni mudah, berkesan dan bantu penyusuan juga. Dah sama macam set menyusu shaklee. So 2 in 1 dah. Eh 3 in 1 kalau masa mengandung pun dah mula makan vitamin Shaklee. 1 jenis vitamin boleh tahan sampai 4 bulan. So confirm dah lebih dari tempoh berpantang yang 44 hari tu. So memang jimat dan murah ! Waktu berpantang pun, tak renyah dan boleh banyak rehat sebab tak perlu sediakan apa2 sangat. Yang penting, tujuan ibu untuk cepat sihat dan cergas tercapai dengan set berpantang shaklee.


Kalau nak tahu, saya berpantang penuh dengan vitamin Shaklee semasa lahirkan anak ketiga saya. Sekarang dah berusia 9 bulan. Alhamdulillah. Apa yang kita makan masa berpantang, bukan saja kesannya untuk masa tu, tapi selepas itu hinggalah ke tua. Sebab tu orang tua-tua suruh pantang elok-elokkan. Jadinya, selepas saja saya berpantang. Saya memang cergas ja. Maklumlah, kebanyakkan masa saya yang perlu uruskan hal anak2. Suami saya kerja jauh dari rumah dan banyak masa pula asyik kerja luar daerah dan bukan sekejap.

Mujur juga saya bekerja dari rumah. Dapatlah saya tumpukan masa pada anak-anak. Namun, memang kecergasan tu penting. Dari pagi ke petang, banyak kali keluar masuk rumah hantar anak ke sekolah dan ambil, jaga baby, memasak.. Mesti korang pun tahukan list kerja ibu bukan pendek. Menakjubkan saya sekarang di usia 32 tahun, lebih cergas dari umur semasa 25 tahun, masa saya baru kahwin dan juga selepas melahirkan anak pertama. Dulu, memang cepat penat, depat lenguh, mudah masuk angin.

Ida Khairani Ahmad
www.mysupervitamins.com