Portable Wifi di Jeju

Kalau melancong selalu korang roaming ka harap wifi free di hotspot?

Pilihan lain adalah beli simcard murah atau sewa portable wifi. Simcard bolehlah dapat internet dan buat phone call. Kalau portable wifi, boleh dapat internet dan untuk buat call, gunalah whatapps voice aja.

 

Portable wifi - murah dan mudah

Portable wifi – murah dan mudah

Ni namanya pocket WiFi. Kami sewa dari KT Olleh masa trip di Jeju, Korea Selatan. Kami beli voucer online di Klook.com untuk 2.7 dollar per day. Ni linknya Wifi Jeju
.
Kalau beli dari mobile apps Klook & first time download apps tu, boleh dapat less 1.2 dollar. Ni time kami buatlah.
.
Kalau register by invitation dpt 3.2 dollar. Nak ka ? Ni linknya https://www.klook.com/invite/CXUPZ?c=USD
.
Pickup di airport Jeju. Kat airport2 lain pun boleh pickup atau hantar.
.
Portable so boleh dibawa ke mana sahaja. Sampai rumah charge ya. Di rumah selalu owner provide free WiFi juga. Ada yang portable, ada yang tak. Tanya dulu owner sebelum sewa pocket WiFi tu. Kalau owner provide yang portable, kan dah jimat !
.
Sewa ikut hari bukan ikut jam. Kalau pinjam pagi Isnin, pulangkan pagi Selasa kira 2 hari, bukan sehari. Faham ? 😅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge