Omega dan Lecitin untuk bakar lemak, kurus?

Kebelakangan ni, Lecitin menjadi hot seller, dikalangan ibu mahupun yang belum kahwin. Makin meningkat usia kita, lagi payahlah nak kembali ke bentuk asal tubuh. Ini disebabkan kadar metabolisme badan makin menurun apabila usia meningkat. Bagi ibu, selepas melahirkan anak, bukan saja berat badan bertambah, badan juga makin mengembang bagi kebanyakkan kita.

Bolehkah ibu menyusu mengambil Lecithin?

Boleh. Antara kebaikkan lecitin terhadap ibu menyusu adalah

-mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat
-membakar lemak berlebihan dalam badan
-mengurangkan masalah mudah lupa, short memory selepas bersalin
-menyalurkan inositol dan kolin untuk perkembangan otak bayi melalui susu ibu

Selain Lecitin, Omega Guard juga sesuai untuk ibu menyusu. Omega mengandungi DHA yang bagus untuk perkembangan otak. Selain itu, Omega berupaya untuk meningkatkan HDL, kolestrol baik. Jadi ia mampu memelihara kesihatan jantung. Malah minyak ikan Omega mampu membakar lemak.

Jika lecitin dan omeg mampu membakar lemak, mana satu yang patut dipilih?

Testimonial dari seorang pengguna omega dan lecitin


“Alhamdulillah, saya dah dapat bentuk badan spt before. Sangat happy la kak! Omega tu rasanya lagi bagus dari Lecithin. Berbaloi la walau mahal tapi result dia superb! Lecithin slow pada saya. Nasib akak suggest omega dan herblax…memang cepat la slim! Suka!!!! Saya kurangkan lecitin cuma maintan alfalfa mcm akak ajarkan. Anyway! Thank you so much akak! Saya na order lg dua botol omega tau! Suami pulak nak!” – credit k an




Fish oil supplements are fat burning by nature and contain very low amounts of calories. As a result, they increase the number of calories that are burnt by your body. Fat burning foods, such as fish oil supplements, are vital if you want to lose weight and not regain it. This is particularly helpful if you are like several others who find it difficult to lose weight. Studies have shown that fish oil supplements coupled with a healthy lifestyle and regular exercise can help you lose weight permanently.

Kesan  setiap individu adalah berbeza, lambat atau cepat. Selagi mampu, dapatkan yang terbaik dan terus mencuba.

Seperti pelanggan tadi, selepas mencuba lecitin, kesannya agak lambat. Namun, ramai yang sesuai dan berpuas hati dengan amalan lecitin. Kepada pelanngan ini, beliau turut menambah Omega dan Herb lax selepas 4 minggu selain terus mengamalkan Alfalfa dan Lecitin. Minum air perlu banyak kerana lecitin dan omega memerlukan air malah membuatkan kita dahaga. Ambil buah setiap hari untuk melancarkan proses pembuangan kelak.

Jika ada yang tanya saya macam mana nak kurus? Saya memang sarankan kawal makan, bersenam, makan banyak serat seperti buah dan sayur, kurangkan minum ais nanti perut buncit, dan banyakkan minum air masak. Saya pun sedang cuba memperbaiki lagi diri ni. Antara punca kegemukkan ialah banyak minum air manis. Pengambilan supplement sekadar membantu mempercepatkan lagi proses pengurangan berat badan. Jadi, usaha dan cara hidup sihat tu harus berterusan kerana kita nak hidup bukan sehari dua atau sampai kita kurus ja. Ya tak?

Personally saya memang makan dua-dua ni, antara sebabnya ialah

Lecithin : membantu elakkan kembung perut, mudah untuk membuang, kilatkan rambut dan kuku, bakar lemak.

Omega : Untuk elakkan masalah pelupa, bagus untuk jantung, tingkatkan HDL dalam darah dan bagus untuk chest agar tak mudah diserang selsema.

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk ini, boleh email saya.

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda rasa artikel ini berguna, jangan lupa untuk kongsikan demi manfaat bersama.





Ida Khairani
www.MySuperVitamins.com

Pertanyaan, konsulatasi atau order boleh email ke admin[@]mysupervitamins[.]com dan sms ke 013 488 2382