Membership Shaklee : JANA duit dengan Shaklee…senang atau susah?

Mesti ramai yang teruja dengan perkongsian dari ahli-ahli Shaklee dan MASTER2 SHAKLEE.. Betapa kami bersyukur dengan rezeki kami sekarang.. Betapa mudahnya bisnes internet, hanya di hujung jari tanpa perlu mengabaikan keluarga.. Ya itu semua kisah manis untuk dikongsikan.. Sebaliknya, banyak juga rantau dan pengorbanan yang perlu dilakukan.. terutama TIME MANAGEMENT ..jangan salah faham, tiada outing atau meeting lewat malam seperti MLM lain. Semuanya at your own leisure time with family around. Jika full time buat Shaklee, kenalah ada masa untuk suami, anak2, bisnes dan kerja rumah. Kalau masih bekerja, komitmen semasa bekerja..sebab tu kena belajar buat jadual dan patuh akannya.
Untuk memulakan sebarang perniagaan, termasuklah perniagaan Shaklee, kena ada ILMU.. Namun dalam SHAKLEE, kita dah potong beberapa step untuk memulakan perniagaan seperti produk yang  high demand dan proses Reseach and Quality Control.. Semua Shaklee dah buat.. dah produk akhirnya sangat marvelous dan berkesan.. Kita hanya perlu memasarkan sahaja. Namun nak jual macam mana, kalau ilmu produk dan konsultasi tak cukupkan.. Sebab itu, sifat yang penting dalam menuju kejayaan termasuklah retirement leisure SHAKLEE yang diimpikan adalah RAJIN MENUNTUT ILMU.
Kebanyakkan dari peniaga Shaklee, tak ada medical background atau business background, namun ramai (doktor dan boss2 yang jadi ahli Shaklee pun). Sebab faktor ini, kena ada extra effort untuk menggali ilmu. Walau di mana kita berada, kita masih boleh keep in touch. So tak kisah downline di Sabah, Dubai apa lagi jiran tetangga berdekatan rumah… Kita boleh berhubung melalui phone call, whatapss group, secret group di facebook, email dan blog motivasi. Banyak sangat info produk, kata2 motivasi, tip marketing yang dikongsikan oleh saya, rakan bisnes lain, upline dari secret2 group di FB ni dan di internet (Mr Google) juga.. So tinggal nak mengejar coach ja mana yang tak paham dan banyak membaca sahaja. Kemudian KEEP SHARING dengan ikhlas. 

Incentif tahunan dari Shaklee selain dari bonus bulanan
Incentif tahunan dari Shaklee selain dari bonus bulanan

Jika cita-cita kita sudah jelas..jangan tunggu lagi..jangan beralasan.. segala impian boleh tercapai.. Saya sendiri mula dari bawah, tanpa ada bisnes background tapi redah juga.. dan Alhamdulillah.. usaha kini membuahkan hasil lumayan.. empayar Shaklee semakin membesar dan ramai anak cucu yang sama2 mempunyai cita2 untuk jana pendapatan dalam Shaklee terbukti BERJAYA. Semua bergantung pada diri sendiri. Upline @ Coach hanya boleh tunjukkan cara dan beri motivasi ja.. Anda nak jadi supermom di rumah, still ada income yang lumayan dan hantar anak ke sekolah terbaik disamping membantu ibu bapa dan masyarakat keliling serta masih lagi dapat pergi melancong ke lokasi pilhan bersama keluarga..tak lupa investment untuk masa depan.. apa saja DREAMS anda, tak mustahil jika ada NIAT dan CARA yang BETUL.
Tak kisah di mana kita bermula..dari pekerja kilang, dari pengemis jalanan, dari boss boss besar, dari pemegang PHD, dari supervisor di opis.. kita boleh PILIH untuk jadi apa yang kita NAK…  Jom hayati lirik lagu inspirasi dari adik kecil ni, Tegar bertajuk Aku yang dulu.

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia
Cita cita ku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang maha kuasa
Memberi jalan untuku semua
Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Membantu keluarga dirumah
Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa kuharus mencari nafkah
Tetapi aku tak berputus asa
Pasti yang kuasa memberi jalannya
Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman
Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman
Sekolah dulu aku gak punya biaya
Terpaksa kuharus mencari nafkah
Paling bisa bantu dengan penuh cinta
Cinta yang penuh warna
Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia
Cita cita ku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang maha kuasa
Memberi jalan untuku semua

Video Klip boleh layan di sini http://youtu.be/2mCYT092il0

Ida Khairani

Shaklee Independent Distributor
ID 846056


Order Form & Email
Nak Join Jadi Ahli SHAKLEE


Jika anda rasa artikel ini berguna, jangan lupa untuk kongsikan demi manfaat bersama.