Mealshake untuk kesihatan anak

Sudahkah anda melihat Promosi Bulan Mei. Jangan lepaskan peluang untuk memenangi Pump Modu dan Avent juga!

Mai nak kenalkan supplement istimewa untuk anak-anak kita. Kalau yang baru berusia setahun ke atas tetapi masih tak suka nak chewable tablet, boleh cuba MealShake Shaklee ni. Sangat bagus untuk anak- anak kita yang memilih makan akibatnya mereka kekurangan nutrisi. Ia mampu memberikan 30% daily value untuk protein dan lebih 35% daily value untuk 19 jenis vitamin dan mineral. Malah MealShake sangat sedap, berperasa vanila, berbau harum dan merupakan sumber fiber yang baik untuk diet.

Hasilnya, banyak kesan positif dari pengambilan harian Mealshake yang dicampur dengan susu. Mari baca kisah baby Irfan yang mengalami masalah bronchitis dan boleh menyebabkan asma.


Kawan-kawan yang baca blog saya ni tentu tahu anak saya Irfan is suffering of bronchitis problem which eventually will leads to asthma. Dah banyak produk saya cuba tapi most of it tak serasi dengan Irfan. So, saya bagi Irfan try Mealshake. Mula-mula tu Irfan nampak ada selera makan balik. Sebab before this dia memang skinny and saya masak ape pun dia taknak makan. After few days trying, nampak dia active, tak cepat letih dan tidur malam pun taklar sharp kol 8mlm dah.  If not tak sempat nak main2 dengan Irfan dah dia nak tidur.  Then, after that, Irfan demam 2 hari, tapi saya tanya Cery sebab ape dia demam after consume Mealshake, Cery kata, body dia tengah create antibodi tu pasal dia demam tapi teruskan bg Mealshake.  2 hari demam plus dengan batuk asthma Irfan, cukup merisaukan saya. Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang.  Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja.  If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau..! Sekarang ni, Irfan makan pun dah start with those contain cow’s milk.  AlhamduLILLAH.  Mealshake ni senang je nak bagi Irfan sbb boleh bancuh dalam susu dia.  Sehari sekali, satu sudu teh campurkan dalam susu dia.  But, what are the nutrition facts in Mealshake? haaa.. ni diaaa…



AlhamduLILLAH, Irfan makin sihat dan saya SANGAT bersyukur atas perubahannya.

So, untuk saya, saya cuba Trial Pack Set F consists of 30 tabs of Vitamin E and 90 tabs of Alfalfa.  Before this saya ada masalah lenguh2 leher sebab duduk lama depan pc kat ofis tu and bila malam kadang2 saya cepat rasa sejuk (tak kiralar suhu malam tu panas ke ape ke..) dan tidur mesti selimut dan pakai socks.  Kadang2 rasa lenguh sangat especially dari pinggang ke kaki (maybe ni sebab saya lahirkan Irfan secara Csect).  Bila dah lenguh2 tu mulalar badan pun cepat letih. Kalau Irfan tidur kol 8mlm, setengah jam lepas tu saya pun tidur.  As if like rehat panjang tapi rasa macam tak cukup je.  Lepas tu bila dah baca segala testimoni and recommendation kat blog Cery, tu yang beli set F ni.  AlhamduLILLAH, lepas a week consume those two vitamins, hilang dah lenguh2 kat leher ni, badan rasa ringan, mood pun tak swing (eheks..!), dan yang paling best malam takde rasa sejuk2 lagi.  Sekarang ni time tidur socks tah ke mana, selimut dah tak guna dah.  Tidur pun dalam kol 10 ke atas.  So, ada masa lebih nak buat keja2 rumah.  Lepas ni ingat nak continue Set F tu and add-on VitaLea laks..ini trial pack saya

Credit

Tahukah anda Mealshake ini juga sesuai diminum oleh ibu yang menyusu supaya khasiatnya dapat dikongsi bersama anak, insyaAllah. Harganya lebih murah dari Energizing Soy Protein iaitu hanya RM**. Oleh kerana ia sangat sedap, ia boleh dikongsi seisi keluarga dan pasti disukai semua kerana haruman vanilanya. Jadi, jika anda tidak mampu membeli ESP atau tidak gemar rasa soya, Mealshake adalah pilihan yang bijak.