Makanan Tinggi Zat Besi Untuk Naikkan Hb dan Turunkan Risiko Anemia

Bila kita mengandung, antara rutin check up yang wajib adalah untuk check tekanan darah, berat dan bacaan HB.

Bacaan HB ni mestilah, at least nak kena 11 ke atas lah. Kalau bawah dari 11, mungkin nurse dah tanda merah dan akan dapat perhatian ‘khas’ dari doktor.

Bacaan Hb Normal dan Tidak Normal untuk Ibu Hamil
Bacaan Hb Normal dan Tidak Normal untuk Ibu Hamil

Apakah bacaan HB ni?

Keadaan dimana kekurangan sel darah merah atau hemoglobin dalam darah, yang menyebabkan pucat dan keletihan.

Kita sendiri pun risau kan, sebab boleh bahayakan diri kita sendiri dan jugak baby. Nak tahu apa gejala, tanda-tanda lain dan risiko untuk bayi dan ibu bila HB rendah, boleh baca di sini.

Apalah punca HB rendah?

Macamana cara nak naikkkan HB?

Ada beberapa makanan yang tinggi zat besi, yang boleh bantu kita untuk naikkan kadar HB dalam badan kita.
Antaranya:

👉biji labu
👉sayuran berdaun hijau
👉tomato
👉bayam
👉brokoli

👉makanan laut
👉daging merah
👉kismis
👉apricot

Makanan Tinggi Zat Besi Untuk Naikkan HB
Makanan Tinggi Zat Besi Untuk Ibu Mengandung

Dalam Shaklee pun ada vitamin yang ada zat besi dalam tu iaitu Vitalea.

Vitalea ni sejenis multivitamin, di mana selain zat besi, Vitalea juga turut mengandungi berpuluh vitamin dan mineral yang lain. Bagus sangat amalkan Vitalea ni.

Vitalea dengan Formula Zat Best

Tak semestinya masa mengandung je boleh ambil. Tapi, masa tak mengandung pun sepatutnya ambil jugak. Untuk testimonial ibu yang berjaya naikkan Hb walaupun sepanjang pregnancy sebelum ni tak pernah normal, boleh klik sini.

Share dengan suami bagus Vitalea ni, takkan mak yong ja nak sihatkan. Multivitamin bantu tampung kekurangan micronutrien dan bantu kita cergas dan bertenaga tau.
Untuk set lengkap ibu hamil boleh refer poster di bawah ni

elak-hb-low-dengan-vitamin-shaklee
Supplemen Lengkap untuk Ibu Mengandung – vitalea, b com, vitamin c, omega, ostematrix, ESP.

Semua orang inginkan kehamilan yang tenang, bertenaga dan sempurna demi kesihatan bayi dalam kandungan. Mengambil makanan harian yang bernutrisi tinggi adalah yang terbaik. Namun disebabkan terdapat juga kelopongan ditambah pula dengan ibu yang tak lalu makan atau memilih makanan, supplemen Shaklee adalah yang terbaik untuk mengisi kekurangan itu. Hb cantik, ibu bertenaga dan bayi pun sihat, insyaAllah.

Untuk mendapatkan Vitalea atau Set Hamil Shaklee ini, boleh hubungi Pengedar Shaklee di bawah

Pengedar-Shaklee-Set-ibu-hamil-untuk-naikkan-hb-rendah
Pengedar Shaklee Anda