Makan lecithin untuk kurus?

Jika customer datang ke rumah…memang senang nak tunjuk demo Lecithin dan bagaimana ianya berfungsi. Namun untuk tidak menghampakan mereka yang tidak dapat datang ke rumah…inilah gambar yang ibu snap untuk tatapan semua.

Demo ini adalah hasil kerja dan kegigihan k ann dari anakkuwiraku.com. Jom ikuti bersama.

Mula-mula, ibu tuangkan minyak ke dalam gelas yang berisi air. Seperti yang kita sedia maklum bahawa minyak mempunyai ketumpatan yang lebih rendah dan ia sama sekali tidak akan larut di dalam air.

Ibu cuba kacaukan minyak tersebut dengan air namun hasilnya molekul minyak akan tetap bersatu semula.

Kemudian, ibu pecahkan 2 biji Lecithin di dalam gelas tersebut.

Setelah dikacau, inilah hasilnya.

Molekul minyak kelihatan terurai.

Apabila keadaan ini berlaku, minyak atau lemak di dalam tubuh lebih mudah disingkirkan. Ini baru dengan 2 biji Lecithin.

Lecitihin sangat membantu dalam program pengurangan berat badan kerana sifatnya yang boleh memecahkan lemak. Namun kita perlu pastikan kita mengambil fiber dalam diet menu harian agar proses pembuangan lebih lancar.

Lecithin selamat diambil oleh ibu yang sedang menyusukan anak dan mereka yang khuatir dengan masalah kolestrol.

Jika anda adalah antara golongan yang prihatin dengan kesihatan anda..buatlah pesanan sekarang!

Harga satu botol Lecithin hanya RM** utk 120 biji. Order sekarang! Hubungi saya untuk harga istimewa.

Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056
Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring 🙂

11 thoughts on “Makan lecithin untuk kurus?

  • Ida, nak tanya, kalo set nak kuruskan badan amik Lecithin dgn ape ekk? trial set ade ke? Ramai tak org try yg ni…kesan lepas mkn jd camne ehh… ade testimoni bergambar tak… ehehe

  • Salam Nurul. So far, tak ada testimonial bergambar tapi ramai dah cuba dan berkesan. Ida cadangkan lecithin, vitalea dan alfalfa untuk yang malas bancuh2. Untuk suka bancuh2, boleh try Fiber. Tetapi kalaulah banyak yg nak diturun dan dikurangkan tu, kena cuba Cinch la. Tak ada trial pek khas untuk kurangkan berat badan.

  • Salam ida, kalau kita dah ambik set B utk penyusuan, kita top up dgn lecithin utk kurus boleh ke? Mcm bminat pulak dgn produk shaklee ni.. Thanx ye..

  • assalam, saya nak tanye boleh tak kalau saya ambil omega guard dangan lecithin serentak??

  • tumpang tanyaaaa…saya ada beli herba-lax and lecithin utk kurunskan bdn..tp till now sy xmkn lagi sbb sy tgh ambil product lain..nak tanya, lecithin n herba-lax dlm shaklee ada gula n karbohidrat x? if xde, sy bleh trus mkn skali dgn product lain tu. thanks sgt:)

  • Salam. Boleh. Cinch protin yg kaya multivitamin, serat dan protin. Ibu menyusu pun perlukan semua ni. Cuma cinch ni rendah kalori, ibu menyusu pastikan cukup kalori dalam sehari.

Comments are closed.