Kepentingan zink dalam diet harian

Banyak kepentingan dan kebaikan ZINK yang orang tak tahu. Sebenarnya zink dijumpai dalam setiap sel badan kita. Ia penggerak kepada lebih 100 enzim yg menjalankan fungsi badan. Zink berperanan dalam menjaga imun sistem, membaik pulih luka dan menjaga fungsi bau dan rasa.

Zink untuk pertumbuhan yang sihat
Zink sangat penting dlm pertumbuhan juga. Ibu2 yg menyusu disarankan mengambil diet tinggi zink kerana zink disalurkan semasa penyusuan. Malah, susu ibu dikatakan kekurangan zink ketika bayi berusia 7-12 bulan. Jadi makanan atau supplement mengandungi zink perlu diambil.

Zink untuk kesuburan
Zink juga menolong membina sperma dan penting untuk ovulation dan fertilization.
Untuk mengambil zink, perlu diambil bersama makanan untuk mengelakkan nausea.

Zink untuk membantu meningkatkan sistem imun, daya lawan penyakit
Zink juga boleh diambil jika selsema kerana ia mampu menyembuhkannya secara perlahan- lahan.

Kesan kekurangan zink dalam diet harian
Kekurangan zink dlm diet boleh menyebabkan seseorang mengalami cirit birit, rambut gugur, pertumbuhan yg perlahan, kurang selera makan, masalah seksual atau mandul.

Shaklee Zinc features highly bio-available zinc gluconate in a base of alfalfa and roasted barley. One tablet provides 100% of the Daily Value for zinc. It is vegetarian formula 

Functions of Zinc: –

-Fights colds, flu, other infections
-Heals skin ailments and aids digestive complaints
-May boost fertility, build healthy hair and diminish ringing of ears


Kandungan sebotol zink : 120 biji untuk penggunaan 4 bulan. Jimat sangat berbanding segala kebaikan yang diperolehi dari zink !!!

Untuk mendapatkan khasiat ZINK, boleh order online zink terus di sini atau hubungi saya di 013 488 2382 untuk membeli dengan cepat supaya anda dapat khasiat zink dengan segera!

Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056
Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring 🙂