Kenapa sihat tu sangat penting untuk kaki travel ?

Something to ponder from the journey…

Dulu-dulu orang kata saya comel. Orang la kata.. skrg dah jadi whale ni xla comel lagi. Read ‘mengandung’ ya.

Member-member sekolah dan jiran-jiran kenal sebagai Ida Shaklee tapi sebab ramai pulak Ida Shaklee di alam maya ni, saja tambah Ida Shaklee Comel. Sebab saiz dok katik macam tu juga.

InsyaAllah nanti, bolehlah tambah Ida Shaklee Kaki Travel even 2018 ni nak bersalin dan rest dari traveling kan.. eh tapi last January ni tu ada lagi. Last jenjalan, selagi lepas naik flight.

Panjat tangga dan berjalan banyak tu rutin biasa ketika melancong

Panjat tangga dan berjalan banyak tu rutin biasa ketika melancong

Anyway, ingat Shaklee, ingat saya ya. Bisnes Shaklee banyak membantu merealisasikan impian saya yang by logic impossible sebagai seorang surirumah.

Well, when there’s a will there’s a way.

Oh ya, jenjalan sambil observe ni buat saya realize something. Sihat bukan ja untuk masa muda tapi especially masa tua. Banyak sangat restriction, bila kita sakit di usia emas. Banyak duit tapi tak fit, rugi & cost a lot. Betul tak ?

Contoh, bila kita fit, kita nak holiday, haji atau umrah, kita ada option untuk pilih trip yg lebih jimat.

Namun, kalau tak fit, tak boleh jalan banyak, jadi costly. Airport tu sendiri pun bukannya kecil. Banyak jalannya, belum lagi sampai destinasti.

So, dari sekarang jaga kesihatan dan improve life style. Amalkan supplemen yang dijamin KKM macam Shaklee aja ya.

Hadiahkan parents Vivix atau at least Ostematrix kalsium, barang sebotol dua. 😁 Good for the bones!

Vivix dengan kandungan polifenol untuk bantu kesihatan sel badan

Vivix dengan kandungan polifenol untuk bantu kesihatan sel badan

Ada kajian melancong boleh cetuskan sel kanser.. Eh kenapa pulak? Ha ni mungkin hanya terjadi bila melancong buat diri stress dan penat bukan enjoy. So get really fit from beginning iaitu dari sekarang..

Melancong ni sepatutnya buat kita lebih gembira, kreatif dan mensyukuri nikmat Allah. Percayalah !

6 kebaikan melancong untuk kesihatan fizikal dan psikologi

                  6 kebaikan melancong untuk kesihatan fizikal dan psikologi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge