Kebaikan Omega Guard untuk kanak kanak, dewasa, ibu hamil dan nak kurus

Bulan Disember ni, Shaklee buat promosi sangatlah sesuai dan KOW iaitu Omega Guard. Macam tau tau ja, musim hujan ni..memang omega guard umpana 1st aid yang mampu memanaskan paru paru, menguatkan imun dan mencepatkan baik pulih selsema. Selain tu, memang banyak lagi kebaikan dan faedah Omega Guard yang saya pasti ramai dah tahu. Kita imbas kembali supaya ramai yang tak melepaskan peluang mendapatkan omega guard untuk seisi keluarga, dari seawal setahun hinggalah warga emas semua boleh amalkan untuk menambah baik kesihatan.

Kebaikan Omega Guard yang mengandungi DHA dan EPA:

Omega Guard Untuk kanak kanak :

  • Menambah kecerdasan otak kerana mengandungi DHA.
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru paru jadi membantu mengurakan alahan, ekzema, resdung, bronkitis, lelah dan asma.
  • Sangat disyorkan diambil bersama Meal Shakes untuk kanak kanak.

Omega Guard Untuk Ibu Hamil :

  • Membantu tumbesan dan perkembangan otak janin.
  • supply DHA sangat kritikal pada trimester kedua dan ketiga kehamilan kerana fungsi otak sedang giat berkembang pada masa ini.
  • pada trimester ketiga bekalan DHA membantu untuk otak (neurologi), retina(visual) dan sistem saraf.
  • bekalan DHA disalurkan pada bayi dalam kandungan melalui placenta dan DHA merupakan asid lemak yang paling pantas disalurkan dan terkumpul pada otak bayi.
  • ibu hamil juga turut mendapatkan kebaikan dengan pengambilan omega guard untuk fungsi jantung dan otak.
  • omega guard menguatkan imun dan mengurangkan sakit sendi.
  • disyorkan diambil bersama set ibu hamil untuk membantu meningkatkan kesihatan secara keseluruhan.

Omega Guard Untuk orang dewasa dan pelbagai penyakit :

  • membantu individu yang mengalami buasir, tonsil, gout kerana membantu mengurangkan bengkak dan inflamasi.
  • mengurangkan sakit sendi / arthritis
  • mengawal tekanan darah
  • menurunkan paras kolestrol
  • membantu fungsi otak jadi mencegah penyakit Alzheimer dan migrain
  • mencegah penyakit saluran darah, strok dan risiko penyakit jantung dengan membantu merendahkan tekanan darah dan melancarkan peredaran darah.

Omega Guard Untuk yang NAK KURUS :

  • omega guard ni adalah bersumberkan minyak ikan yang selamat dan mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuklah EPA, DHA, ALA.
  • asid lemak omega 3 membantu untuk kita mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah.
  • dapat membakar lebih lemak
  • kajian di Australia menemukan bahawa individu yang bersenam dan mengambil omega 3 membakar lebih lemak berbanding dengan yang tidak mengamalkannya.
  • bacaan omega membantu untuk menurunkan berat 
  • bagi yang berniat untuk menjaga badan, kurus dan mengurangkan berat, disyorkan mengambil set slimming yang mengandungi Cinch Shake Mix, Herb Lax dan Lecitin juga.
Jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk meningkatkan kesihatan keluarga dan berjimat pada masa masa kritikal ini. Omega Guard memang terbaik untuk semua peringkat umur dari ibu hamil, kanak kanak dan warga tua termasuklah untuk yang nak kurus secara sihat.

Healthy is Priceless ! So lets shop for our health for now and the future šŸ™‚
Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056
Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring šŸ™‚