Kenapa sihat tu sangat penting untuk kaki travel ?

Something to ponder from the journey… Dulu-dulu orang kata saya comel. Orang la kata.. skrg dah jadi whale ni xla comel lagi. Read ‘mengandung’ ya. Member-member sekolah dan jiran-jiran kenal sebagai Ida Shaklee tapi sebab ramai pulak Ida Shaklee di alam maya ni, saja tambah Ida Shaklee Comel. Sebab saiz dok katik macam tu juga. Read more about Kenapa sihat tu sangat penting untuk kaki travel ?[…]

Portable Wifi di Jeju

Kalau melancong selalu korang roaming ka harap wifi free di hotspot? Pilihan lain adalah beli simcard murah atau sewa portable wifi. Simcard bolehlah dapat internet dan buat phone call. Kalau portable wifi, boleh dapat internet dan untuk buat call, gunalah whatapps voice aja.   Ni namanya pocket WiFi. Kami sewa dari KT Olleh masa trip Read more about Portable Wifi di Jeju[…]

Jeju-Hamdeok Beach

Melancong Bersama Keluarga Ke Jeju? Tak mustahil !

Sekarang dah bulan Februari. Ini post di FB ida pada tarikh 1 Januari 2018. Masa tu kami di airport Jeju dengan keluarga. Ida share macam mana cara impian melancong kita boleh dicapai walaupun kita rasa mustahil pada awalnya. Selamat tahun baru ! Alhamdulillah, berakhir sudah 2017 dan selamat tahun baru 2018. . Hari ni Ida Read more about Melancong Bersama Keluarga Ke Jeju? Tak mustahil ![…]