Cara kawal stress dan rasa marah

Pernah tak rasa tak tertahan nak marah ?? Walaupun otak dah fikir waras & rasional tapi jantung berombak nak juga smash.

.

Tak kira sebagai ibu bapa, bos, pekerja, driver, guru.. Semua pernah rasa dan lepas tu rasa menyesal sebab tak dapat nak bertindak dengan lebih tenang.

.
Saya yang mengadap anak-anak ni pun 2×5 juga. Mujur anak lelaki saya ni cool orangnya walau selalu juga kena marah.. Kesian dia tapi dia masih mampu bertenang. 
.
Lepas2 marah tu, memang kesian.. Explain balik, parents marah anak bukan sebab nak marah tapi nak anak jadi better person. Tujuan kita buat itu ini untuk itu ini, kalau tak rugilah.. Bla bla bla bla bla….
.
Kadang2 Ibu peluk balik dia.. & bagitau Nazhan ni mcm baby (coverline)… sebab bila peluk tu ibu rasa macam anak ibu ni masih kecil. 😍
.
Bila ibu peluk, Nazhan pasrah ja.. Sebab seronok dipeluk ibu agaknya.. Tapi bila adik dia menambah, “You’re a baby, Nazhan”.. Terus nak menumbuk adiknya. 😅
.
.
Tak nak marah2 anak ni tapi bila semut buat hal, kejar masa, tanya soalan jawapannya asyik lupa ja.. Mulalah termakan hasutan syaitan.
.
Yang menambah lagi, sebab ibu tak ambil B Complex pagi tadi. Dushhh.. Itulah yg membantu sedikit sebanyak menenangkan saraf2 yg bergelora ni utk anti stress. Bila ambil tu semua under control, tak rasa nak meletup.
.
Ibu tolonglah, jangan asyik lupa ambil Vitamin B Complex Shaklee !!!! . Be cool and cheerful, ibu !
.
B Complex ni power sebab:

Membantu melawan punca tekanan, beri tenaga & elak kemurungan. InsyaAllah kita lebih tenang dan dapat mengawal tekanan jika mengamalkannya.

Lagi tip mengawal tekanan dan rasa marah :
– ambil wudhu
– berdiri atau bergerak dari posisi asal
– istighfar
– ambil nafas dalam2 dan bertakafur 5 saat.
– bayangkan airkrim & durian yg super sedap !
– fikirkan kesusahan & masalah orang lain yg lebih teruk dr kita.
– pergi solat sunat.
– jangan lupa telan B Complex !
.
✌🏻️Ibu ❤️ Nazhan.
http://www.mysupervitamins.com