July 18, 2012

Breastfeeding

Set Penyusuan yang disyorkan ini mempunyai 3 jenis dan hasil dari pengalaman dan perkongsian ramai individu yang mencubanya. Jadi, yang mana satu sesuai dan perlu anda ambil. Pastinya bergantung pada tahap kesihatan dan kemampuan masing-masing. Yang penting, walaupun apa pun milk booster dan supplemen yang diambil ibu, konsep supply vs demand dalam penyusuan wajib diamalkan, barulah hasilnya positif.


Set B adalah set penyusuan paling asas

Mengandungi: 
B Complex, Vitalea, Vitamin C dan Alfalfa
Kebaikkan
Milk booster, mengawal tekanan, menguatkan antibodi, menampung kekurangan nutrien harian yang amat penting dijaga oleh ibu, memberi tenaga dan banyak lagi.
Siapa yang perlu ambil Set B: 
Ibu menyusu yang kerap letih, mengalami penurunan susu ibu disebabkan tekanan kerja.


Set E adalah set penyusuan Enhancement

Mengandungi: 
B Complex, Vitalea, Vitamin C, Alfalfa dan Ostematrix(kalsium)
Kebaikkan: 
Sama macam Set B. Set E menampung keperluan kalisum yang diperlukan oleh ibu dan bayi untuk pembinaan tulang & gigi yang kuat. Mudah diserap tubuh dan sangat berkesan untuk mengurangkan sakit belakang dan memberi kesegaran di pagi hari.
Siapa yang perlu ambil Set E:
 Ibu yang tidak suka susu, Ibu menyusu yang mengalami penurunan susu semasa datang haid, sakit badan terutama ketika bongkok dan bangun tidur, bayi yang sudah alami kerosakan gigi. ibu yang sudah cuba set b tapi masih tak mencukupi.
Set Triple M adalah set penyusuan premium

Mengandungi: B Complex, Vitalea, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix(kalsium) dan Energizing Soy Protein(soya)
Kebaikkan: 
Sama macam Set E. Khasiat protein mampu menyumbang pada pengeluaran susu kerana susu ibu terhasil dari protein dan kalisum selain nutrien-nutrien lain. Protein soya yang mudah dihadam mampu menyalurkan sumber protein yang lengkap 9 asid amino perlu untuk pembinaan sel-sel tubuh bayi.
Siapa yang perlu ambil Triple M
Ibu yang tak dapatkan sumber protein secukupnya, ibu yang hendak berdiet, ibu yang sudah mencuba set b atau e tapi masih tidak mencapai tahap pengeluaran dikehendaki walaupun kerap mengosongkan payudara, ibu yang sering keletihan.

Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut atau sebarang bentuk pertanyaan. Saya sedia membantu anda.

Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056