Pilihan Vitamin Bebas Gluten

Mesti dilema besar bila yang sedang berpantang gluten, alami alahan gluten dan sensitif gluten untuk cari vitamin. Susah nak dapat dan dilabelkan vitamin yang bebas gluten @ gluten free ni. Tak perlu risau lagi sebab Shaklee ada penyelesaian untuk anda ! Yeah, vitamin Shaklee bebas gluten ! Jadi anda boleh menikmati vitamin Shaklee tanpa risau Read more about Pilihan Vitamin Bebas Gluten[…]

Cara Elak Sakit Pinggang dan Sembelit Ibu Hamil

Bila ibu dah mengandung, jatuh wajiblah minum susu. Bukan apa, bayi dalam kandungan tu sedang ligat membina tulang dan otot. Masalahnya, susu pun liat nak minum. Ibu mengandung yang rajin minum susu pun, kenapa masih sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan ??? Nak bawa perut yang semakin memboyot pun payah. Sebenarnya kemungkinan besar keperluan kalsium yang Read more about Cara Elak Sakit Pinggang dan Sembelit Ibu Hamil[…]

Cara Berhenti Merokok Mudah, Cepat dan Selamat

Bila orang dah mula merokok dan menjadi perokok tegar memang agak susah nak berhenti. Tambah-tambah bila dengar ada risiko serangan jantung. Masa merokok pun ada risiko, berhenti mendadak pun ada. Cara Berhenti Merokok dengan Mudah, Cepat dan Selamat boleh diikhtiarkan dengan supplemen Vivix. Vivix ni antara supplemen detox yang membantu buang toksin dan neutralkan radikal Read more about Cara Berhenti Merokok Mudah, Cepat dan Selamat[…]

12 Tanda Awal Penyakit Buah Pinggang dan Cara Elak Sebelum Parah

Penyakit buah pinggang semakin senonim dengan orang Malaysia yang semakin berusia. Hakikatnya fenomena ni memang tidak sihat dan menyusahkan diri dan keluarga juga. Jadi, sebelum terpaksa bergantung pada mesin dialisis akibat kegagalan buah pinggang, baik kita kenal pasti gejala, tanda-tanda dan cara elak dari melarat. Apakah itu buah pinggang dan fungsinya pada badan kita? Buah Read more about 12 Tanda Awal Penyakit Buah Pinggang dan Cara Elak Sebelum Parah[…]

Set Kulit Cantik Radiant 4 Shaklee

Saya adalah pengguna tegar Vivix sejak Mei 2017, dulu pernah juga cuba Vivix, tapi konsisten macam sekarang. Kesan Vivix kepada kulit saya tidaklah begitu cepat mungkin sebab saya tidak melindungi kulit dengan sun block bila keluar rumah. . ESP dengan Vita C memang supplement harian saya. Dari mula saya bersama Shaklee sampailah sekarang. Ada jugalah Read more about Set Kulit Cantik Radiant 4 Shaklee[…]

Vitamin Tenaga Yang Selamat Untuk Ibu Amalkan Semasa Menyusu dan Berpantang

Masa Ida menyusu anak pertama dulu, Alhamdulillah, Ida tak alami masalah susu kurang, susu tak cukup atau anak tak kenyang. Selalu kalau susu kurang awal-awal tu, lepas berurut memang susu banyak. Sampaikan untuk anak kedua dan ketiga Ida pesan kat bidan, jangan urut tetek saya. Kang susu banyak sangat keluar lepas ni. Petua Ida, Ida Read more about Vitamin Tenaga Yang Selamat Untuk Ibu Amalkan Semasa Menyusu dan Berpantang[…]

Set Penyusuan Shaklee Bajet dan Testimonial

“Saya dah cuba macam-macam milk booster tapi masih juga susu tak cukup.” “Bajet saya kecil tapi saya nak ambil supplemen dan teruskan penyusuan susu ibu.” “Saya nak cuba set paling murah untuk menyusu Shaklee, sebab saya rasa badan saya tak penat cuma perlukan supplemen penyusuan sahaja.” “Saya tak ada masa nak prepare milk booster semulajadi Read more about Set Penyusuan Shaklee Bajet dan Testimonial[…]

Roti Home Made dan Robot Recycle Made

Apa aktiviti hujung minggu korang dengan anak-anak? Di area Bandar Bukit Raja ni, kalau tak jogging di tasik, selalu banyak family akan bawa ke Padang Setia City Mall. Situ meriah. Happening habis. Ada playground yang best, giant belon, picnic, naik basikal elektrik, air pancut dengan lampu. Selalu juga ada event dan roadshow dekat padang tu. Read more about Roti Home Made dan Robot Recycle Made[…]

Cafe Kek Kopi dan Buku di Setia Alam

Nama kedainya Bukku. Sweet la kedai ni. Sebenarnya terletak dalam area Bandar Bukit Raja lagi tapi dah dekat sangat dengan Setia Alam. Betul-betul berdekatan Sekolah Kebangsaan Setia Alam & ada wifi. Hehe, so bolehlah makan sambil baca buku atau browsing for free. Hari ni saya makan carrot kek dan air epal asam boi. Sedap juga. Read more about Cafe Kek Kopi dan Buku di Setia Alam[…]

Perkembangan Bayi 0-12 bulan dan Jadual Imunisasi Bayi

Bila anak pertama selalu beriya catat milestone.. masuk anak kedua ketiga dah tak berapa nak kisah pula perkembangan anak. Ada ka yang serupa macam ni ? Perkembangan dan milestone babyi 0-12 bulan Jadual imunisasi pula, masa setiap sebulan tu ok lagi tapi bila mula ada gap beberapa bulan, setahun, setahun setengah …. mulalah ke laut. Read more about Perkembangan Bayi 0-12 bulan dan Jadual Imunisasi Bayi[…]