Apa maksud IPP pada label Shaklee ESP ?

IPP 
—-
Apa benda IPP ni? IPP tu nama pendek, panjangnya adalah Identity Preservation Program.
.
IPP ni maksudnya tumbuhan yang jadi sumber utama sesuatu produk tu dikawal,
dipelihara & dipantau dgn ketat sejak pembenihan lagi sampailah ke pemprosesan terakhir.
.
Tak semua produk ada IPP. Rare la !Produk premium Shaklee yang ada sijil IPP ni adalah ESP. Itulah PERBEZAAN soya ESP berbanding soya lain.
.
Maksudnya ESP Shaklee ni sejak dari  benih soya lagi dah dipilih & diambil dr jenis yang TAK GMO @ tak diubah secara genetik. Masa tanam pokok pula dari kecil sampai besar, tak ada guna baja kimia dan racun perosak yang merbahaya.
.
.

Masa proses nak basuh & ekstrak protin dgn amino asid yang lengkap pula tak guna alkohol tapi AIR sahaja.  Hasilnya enzim & isofloven dapat dikekalkan hingga pada masa kita minum ESP ni. 
.
Even ada produk yang claim ia organik atau non gmo, perbezaan Soya ESP juga dari segi prosesnya. Soya lain mungkin telah kehilangan enzim geinstein yang dapat melawan kanser & jaga kesihatan prostat ! Isoflavon juga membantu inflamasi dan simptom menopause. Rugi gila kalau minum soya tapi tak ada enzim ni.
.
.

Sebab tu la cara bancuh protin yang betul dgn air suam atau sejuk ja untuk maintain protein dan enzim tu dapat dimanfaatkan dalam badan kita. 
.
Sebab tu saya kena paksa minum ESP ni juga juga ! šŸ˜œ Lama-lama sure jatuh cinta dgn hasilnya.
.
Your Trusted Shaklee Distributor,
ID 846056
Ida Khairani Ahmad
P/S: ESP is on SALE !
“Kenapa saya suka ESP – Part 2”