Apa kelebihan Ostematrix Shaklee?

Saya mula kenal dengan Ostematrix masa anak pertama lagi. Selepas Nazhan dilahirkan saya sering alami keradangan di tangan. Kalau nak angkat barang perlu berhati-hati kerana terpusing sikit ja, tangan sangat sakit. Since saya memang tak boleh nak bongkok, asyik sakit belakang ja, saya dapatkan formula kalsium Shaklee ni, namanya Ostematrix. Lama kelamaan sakit belakang hilang. Saya dah tak ada masalah nak bongkok lama-lama.


Kemudian baru saya perasan, sakit di tangan juga hilang. Mungkin semua itu kebetulan. Kesan akibat kelahiran yang kemudian akan sembuh dengan masa. Namun semasa anak kedua pula, saya mengamalkan Ostematrix dan vitamin-vitamin lain sejak pregnant lagi. Alhamdulillah, selepas anak lahir, masalah itu tidak berulang. Memang terlebih aktif sudah walaupun semasa masih berpantang.


Selain itu, kebaikkan Ostematrix sangat meluas. Sebagai pengguna Ostematrix selama 3 tahun K Ann dan keluarga turut merasai kebaikkannya. Jom baca pengalaman beliau.


Ostematrix Shaklee membantu untuk kurangkan masalah keletihan akibat travel.
Ia adalah formula baru Shaklee yang mana dulu vitamin ini hanya dikenali sebagai Kalsium Magnesium. Tetapi kini, dengan formula baru ditambah dengan kelebihan “mudah telan” ia memberi kesan kepada taraf kesihatan si pengamal.

Cikgu kat sekolah dulu selalu tekankan, jangan lupa minum susu agar gigi dan tulang kita kuat. Tapi hakikatnya kalsium bukan hanya untuk itu.

Dengan pengambilan kalsium yang cukup, tekanan darah berada tahap yang normal. Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, kejang, retensi air, mudah meradang dan murung.

Percaya tak, ostematrix antara vitamin yang bantu banyakkan susu buat ibu yang menyusu? Bagi yang menyusu, ianya membantu membanyakkan susu secara tidak langsung.

Bila badan kita segar, tiada kemurungan, ia membantu oksitosin dirembeskan dengan baik sekali. Sebab itu ia antara vitamin yang dimasukkan dalam pek 3M. Dalam alfalfa turut ada mengandungi kalsium tetapi dalam nisbah yang sedikit. Kekangan alfalfa bila ambil dengan banyak tetapi kurang air akan buat sembelit ditambah susu akan berkurang dengan sendirinya. Oleh kerana itu kita tidak boleh terlalu bergantung dengan alfalfa semata-mata untuk sumber kalsium.

Dalam ESP Shaklee juga mengandungi kalsium. Sebab itu set B+ ESP hasilnya juga sama dengan Set B + Ostematrix.

Bagi yang belum mencuba Ostematrix Shaklee, cubalah dapatkannya supaya anda rasakan perbezaannya. Saya jamin, anda akan sangat berpuashati dengan Ostematrix. Berikan diri anda peluang untuk nikmati kesihatan yang lebih hebat.

Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah kerana ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.

Bagi yang dah amalkan, tahniah kerana anda memberi tubuh badan anda antara supplement formula terbaik dari Shaklee! Bagi yang belum cuba dan mengambil kalsium dari jenama lain, apa kata cuba Ostematrix Shaklee dan saya yakin anda akan jatuh cinta dengan kebaikan yang anda perolehi!!!!
Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pre menstrual pain, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix.

Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!

Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.

Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.

Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang ( osteoporosis)

Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!

Paling best tentang Ostematrix Shaklee sudah tentu TIADA SILIKA GEL !

Dapatkan segera untuk anda dan ibu bapa tersayang.

Ida Khairani
www.MySuperVitamins.com

1 thought on “Apa kelebihan Ostematrix Shaklee?

Comments are closed.