6 + 10 Tip Kawal Stress dengan Berkesan Supaya Kita Tidak Sakit Jiwa dan Lebih Gembira

Tip Handle Stress 

Pagi-pagi, saya dah kena ambil breakfast dan supplemen yang beri tenaga & menenangkan saraf supaya ia dapat bantu hari yang lebih teratur dan less stressful.
.

Tahu tak, 10 % dari hidup kita ni adalah apa yang terjadi pada kita, lagi 90 % adalah cara kita bertindak balas dengannya.
.

10 tip kawal tekanan
Kawal apa yang kita boleh kawal

Kalau saya stress juga lagi, saya suka

• tinggal jap kerja yg stress tu & buat kerja lain yang kurang stress.
• baca buku yg lebih relax macam buku Mat Luthfi tu.
• tgk movie
• buat kerja rumah yang kurang penatkan otak macam lipat baju sambil tgk tv
• ambil b complex extra
• zikir.. istighfar & selawat

Ini 10 lagi Tip Untuk Bantu Handle
Stress

• baca Quran & berdoa
• buat fizikal aktiviti : jogging, stretching, bowling etc
• tidur atau nap
• tarik nafas dalam2
• talk to someone

 tulis diary
• take control & biar perkara yang diluar kawalan.
• uruskan masa sebaiknya, list kerja yg penting2 dulu.
• learn to say no
• holiday, short break
• shopping atau buat benda paling kita suka
.

Jangan lupa ikuti tip-tip kawal stress ni tau supaya hidup lebih teratur dan gembira supaya tidak sakit jiwa. Supplemen B Complex yang saya amalkan tu sangat berkesan untuk saya, pasti berkesan untuk korang juga.

Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 Pengedar Shaklee / COD : Seksyen 7 dan sekitar Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC